FA | EN | RSS

جمعه, 03 آذر 1396

نمایشگاه‌های صنایع دستی با سنت‌های بومی مردم عجین است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان : برپایی نمایشگاه‌های صنایع دستی به سبب اینکه با سنت‌های بومی مردم عجین است ، می‌تواند از نظر اقتصادی حائز اهمیت باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان، رضا علیزاده در سومین روز از نمایشگاه سراسری صنایع دستی به میزبانی گیلان با ابراز خرسندی از استقبال بازدیدکنندگان اظهار داشت:نمایشگاه صنایع دستی نزدیک‌ترین راه دسترسی به اقتصاد مقاومتی است.

وی بیان کرد: برپایی این نمایشگاه‌ها به سبب اینکه با سنت‌های بومی مردم عجین است ، می‌تواند از نظر اقتصادی حائز اهمیت باشد.

علیزاده با اشاره به اینکه خودنمایی رنگ ها و آمیختگی آن با ایده های سنتی در آثار هنرمندان صنایع دستی بعنوان ابزاری روح نواز به چشم می خورد، گیلان را مهد ممتازترین اقلام صنایع دستی خواند و گفت: جایگاه هنرمندان با حضور در عرصه های گسترده همچون نمایشگاه ها و جشنواره ها تثبیت می شود.

این مسئول همچنین در جریان برپایی جشنواره غذا در حاشیه نمایشگاه مذکور، ایجاد تحرک در مسیر معرفی و اشاعه فرهنگ سفره ایرانی را امری مهم قلمداد کرد و گفت: جشنواره ها عنصری فرهنگ ساز در جریان معرفی خوراک و غذای محلی هستند.

وی با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی و تلاش فعالان عرصه تغذیه موجبات شکل گیری گردشگری غذا را فراهم می آورد، از اهمیت برند سازی جهانی غذای ایرانی سخن گفت و تصریح کرد: استان گیلان با توجه به تنوع غذایی بالای خود در تحقق این مهم نقش بسزایی را ایفا خواهد نمود و این مقوله همان هدف اصلی برگزاری جشنواره های خوراک با و غذاهای بومی محلی هر استان است.

این مسئول ادامه داد: بسیاری از سفرهای گردشگران به استان گیلان با انگیزه تجربه نمودن غذاهای محلی این منطقه صورت می گیرد که می بایست طی برنامه ریزی بلندمدت و هماهنگ با بخش خصوصی ، از این فرصت در راستای توسعه گردشگری بهره مند شد.

علیزاده خاطرنشان کرد: هدف از معرفی غذا و خوراک استان گیلان تنها به توسعه این خوراک محدود نمی شود، زیرا با توسعه این بخش، سایر بخش ها و زیرساخت ها بصورت متوازن در مسیر رشد و توسعه قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه تشویق خانواده ها به استفاده از غذاهای سنتی و محلی هدف ؛ بر فرهنگسازی در زمینه ترویج غذاهای سنتی و طبخ آن در رستوران ها تاکید کرد: غذا علاوه بر تامین نیازهای جسمی می تواند تاثیر مهمی نیز بر روح و روان افراد داشته باشد.

وی با تاکید بر سرمایه گذاری روی «گردشگری غذا» افزود: گیلان در این زمینه توفیقات زیادی دارد و گردشگری غذا به عنوان صنعتی بدون دود می تواند رونق اقتصادی و اشتغال را برای استان رقم بزند.